TRUITETES DE BACALLÀ

Hola, família! 

Avui, truitetes de bacallà! Realment no sabem com es diuen, però a casa sempre ho hem dit així.  Nosaltres les servim com a plat principal pels nens, i com a aperitiu pels grans.

Fer-les és súper fàcil, i de fet es pot treure el bacallà i fer-les de patata amb el que vulgueu, o de patata sola! Us deixem aquí la recepta:

🐟 INGREDIENTS

(per a 3/4 p, aperitiu)

  • Mig filet de bacallà
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba petita
  • Julivert fresc picat
  • Pa ratllat 
  • 1 ou
  • Sal i pebre

🍴PAS A PAS

  1. El primer és pelar les patates i ratllar-les! Sí, amb el típic rallador de tota la vida 😌. Poseu la patata ratllada en un drap i l’emboliqueu. 
  2. Escorreu la patata embolicada al drap fins que quasi no tregui aigua. La idea és deixar-la bastant seca perquè després s’adhereixi bé i no es desfaci a la paella. 
  3. Piqueu la ceba molt petita (molt!), i el julivert. 
  4. En una paella feu el bacallà volta i volta (un minut per cada costat). Li retireu la pell i amb les mans el desmigueu a sobre la patata rallada. 
  5. Barregem la ceba, la patata i el bacallà amb un ou batut, julivert sal i pebre. Quan ho tinguem, anem afegint pa ratllat a ull fins que quedi una massa bastant consistent. 
  6. Un cop fet, fem petites “hamburgueses” molt finetes i les anem fent a la paella per les dues cares. Nosaltres ho tapem amb paper de plata perquè es faci bé per dins. S’ha de fer a foc lent i triga bastant 🙃 (val la pena!!!!!!!) 
  7. Quan estiguin torradetes pels dos costats, servim amb la salsa que més us agradi! Nosaltres les fem amb mostassa i mel, o amb salsa tàrtara.

A gaudir!

🦑