TRUITETES DE BACALLÀ
Hola, família!
Avui, truitetes de bacallà! Realment no sabem com es diuen, però a casa sempre ho hem dit així. Nosaltres les servim com a plat principal pels nens, i com a aperitiu pels grans.
Fer-les és súper fàcil, i de fet es pot treure el bacallà i fer-les de patata amb el que vulgueu, o de patata sola! Us deixem aquí la recepta:
🐟 INGREDIENTS
(per a 3/4 p, aperitiu)
- Mig filet de bacallà
- 4 patates mitjanes
- 1 ceba petita
- Julivert fresc picat
- Pa ratllat
- 1 ou
- Sal i pebre
🍴PAS A PAS
- El primer és pelar les patates i ratllar-les! Sí, amb el típic rallador de tota la vida 😌. Poseu la patata ratllada en un drap i l’emboliqueu.
- Escorreu la patata embolicada al drap fins que quasi no tregui aigua. La idea és deixar-la bastant seca perquè després s’adhereixi bé i no es desfaci a la paella.
- Piqueu la ceba molt petita (molt!), i el julivert.
- En una paella feu el bacallà volta i volta (un minut per cada costat). Li retireu la pell i amb les mans el desmigueu a sobre la patata rallada.
- Barregem la ceba, la patata i el bacallà amb un ou batut, julivert sal i pebre. Quan ho tinguem, anem afegint pa ratllat a ull fins que quedi una massa bastant consistent.
- Un cop fet, fem petites “hamburgueses” molt finetes i les anem fent a la paella per les dues cares. Nosaltres ho tapem amb paper de plata perquè es faci bé per dins. S’ha de fer a foc lent i triga bastant 🙃 (val la pena!!!!!!!)
- Quan estiguin torradetes pels dos costats, servim amb la salsa que més us agradi! Nosaltres les fem amb mostassa i mel, o amb salsa tàrtara.
A gaudir!
🦑
Deixeu un comentari