GUISAT DE LLUÇ
Avui portem una recepta de l’àvia, guisat de lluç! És una de les receptes que ens recorda als diumenges al migdia, que és quan dinem tots plegats! A vosaltres us passa, que associeu un plat a un moment?
🐟 INGREDIENTS
(per a 4 persones aproximadament)
- Lluç (3 peçes per cap). Nosaltres el vam demanar a La Peixatera que ens el netegés i el tallés a rodanxes, llest per cuinar-lo!
- 7-8 patates
- 1 ceba gran
- 2 alls
- 2 ous
- 150gr de pèsols
- Pebre vermell dolç i pebre vermell picant (al gust)
- 300-400gr de salsa de tomàquet
- 300ml d’aigua
- 100ml de vi blanc
- Sal i pebre
- Julivert
🍴PAS A PAS
- Piquem la ceba i els alls i ho sofregim en una cassola.
- Afegim els pebres, el vi, uns 100gr de la salsa de tomàquet. A foc alt, barregem i deixem evaporar el vi.
- De seguida, afegim la resta de la salsa de tomàquet, l’aigua i esperem fins que es posi a bullir. Afegim les patates tallades, i deixem coure durant 18-20 minuts aproximadament, fins que les patates estiguin al punt.
- Aquí podeu anar cuinant els ous (en funció de com us agradin més a vosaltres!), i bullint els pèsols.
- Quan les patates ja estiguin fetes, afegim el lluç que prèviament haurem arrebossat amb farina i una mica d’all i julivert. Tapem durant dos minuts.
- Girem el lluç amb compte, i tornem a tapar dos minuts. Apaguem el foc, i afegim els pèsols. Barreja amb un moviment suau de cassola.
- Afegim els ous tallats, el julivert i una mica d’oli. Llestos! Que aprofiti!
Com feu vosaltres els guisats amb peix? Teniu algún truc?
Deixeu un comentari