GUISAT DE LLUÇ

Avui portem una recepta de l’àvia, guisat de lluç! És una de les receptes que ens recorda als diumenges al migdia, que és quan dinem tots plegats! A vosaltres us passa, que associeu un plat a un moment?

🐟 INGREDIENTS

(per a 4 persones aproximadament) 

  • Lluç (3 peçes per cap). Nosaltres el vam demanar a La Peixatera que ens el netegés i el tallés a rodanxes, llest per cuinar-lo!
  • 7-8 patates 
  • 1 ceba gran
  • 2 alls
  • 2 ous
  • 150gr de pèsols
  • Pebre vermell dolç i pebre vermell picant (al gust)
  • 300-400gr de salsa de tomàquet
  • 300ml d’aigua 
  • 100ml de vi blanc
  • Sal i pebre
  • Julivert

🍴PAS A PAS

  1. Piquem la ceba i els alls i ho sofregim en una cassola. 
  2. Afegim els pebres, el vi, uns 100gr de la salsa de tomàquet. A foc alt, barregem i deixem evaporar el vi. 
  3. De seguida, afegim la resta de la salsa de tomàquet, l’aigua i esperem fins que es posi a bullir. Afegim les patates tallades, i deixem coure durant 18-20 minuts aproximadament, fins que les patates estiguin al punt. 
  4. Aquí podeu anar cuinant els ous (en funció de com us agradin més a vosaltres!), i bullint els pèsols. 
  5. Quan les patates ja estiguin fetes, afegim el lluç que prèviament haurem arrebossat amb farina i una mica d’all i julivert. Tapem durant dos minuts. 
  6. Girem el lluç amb compte, i tornem a tapar dos minuts. Apaguem el foc, i afegim els pèsols. Barreja amb un moviment suau de cassola. 
  7. Afegim els ous tallats, el julivert i una mica d’oli. Llestos! Que aprofiti!  

Com feu vosaltres els guisats amb peix? Teniu algún truc?