CURRY DE GAMBES

Hola, família!

Avui tornem amb el curry de gambes, aquesta vegada la versió amb llet de coco. I els que sou #teamcurr ydes de fa temps, sabreu que llet de coco = mooooolta salsa!! 

L’última vegada que us vam compartir una recepta de curry molts ens vau escriure dient que mai no us havíeu atrevit a preparar-lo perquè pensàveu que era molt més difícil! El curry “ràpid”, que diem nosaltres, és SÚPER FÀCIL de fer i de veritat que és espectacular!! Us deixem la recepta d’aquesta versió, a veure que tal!

 

🐟 INGREDIENTS

(per a 2 p)

– 10/15 cues de gamba vermella

– 1 pebrot verd

– 2 cebes mitjanes

– 1 dent d’all

– 2 cullerades de salsa de tomàquet

– Arròs basmati

– Curry (3 cullerades, aproximadament)

– Llet o crema de coco

– Coriandre (opcional)

– Gingebre

– Oli d’oliva

– Llima (opcional)

– Xili vermell (opcional)

– Anacards o cacauets

🍴PAS A PAS

  1.  En un processador piquem l’all, les cebes, el pebrot verd i una mica (poc!) de gingebre. Ho podem fer a mà, però ha de quedar molt petit, que quasi sembli una “massa”. Ho posem a fregir en una paella amb una mica d’oli d’oliva. A aquesta barreja li direm “base”. Opcionalment li podem afegir un xili vermell petit.
  2. Quan la base estigui daurada, afegim el tomàquet i el curry. Barregem fins que quedi homogeni.
  3. En una paella a part, fem les gambes fins al 80%, ja que deixarem que s’acabin de fer amb la salsa.
  4. Afegim les gambes a la paella de la base i remenem una mica tot junt. Si hem posat un xili, el retirem ara.
  5. Ara ha arribat el moment d’afegir la llet de coco. Nosaltres hi posem uns 400ml (aproximadament) però depèn del dia i de la quantitat de salsa i de picant que vulguem. Recordeu que la llet de coco no només dona un sabor únic i una textura increïble, també és l’encarregada de rebaixar el picant del curry, per tant aneu afegint i provant a poc a poc fins que trobeu el gust ideal per vosaltres!!!
  6. Ho deixarem a foc baix/mig durant uns 15 minuts aproximadament, que vagi fent xup xup ell sol i agafi consistència
  7.  Emplatem amb arròs, coriandre i fruits secs al gust.

Si teniu qualsevol dubte de com preparar-lo o de canvis d’ingredients, no dubteu en escriure’ns! A casa és un plat estrella i l’hem preparat de moltes formes diferents. Tingueu en compte també, que només canviant les gambes per verdures, pollastre, bou… Podeu preparar curry del que més us agradi!

 

A gaudir!

🦑