CURRY DE GAMBES
Hola, família!
Avui tornem amb el curry de gambes, aquesta vegada la versió amb llet de coco. I els que sou #teamcurr ydes de fa temps, sabreu que llet de coco = mooooolta salsa!!
L’última vegada que us vam compartir una recepta de curry molts ens vau escriure dient que mai no us havíeu atrevit a preparar-lo perquè pensàveu que era molt més difícil! El curry “ràpid”, que diem nosaltres, és SÚPER FÀCIL de fer i de veritat que és espectacular!! Us deixem la recepta d’aquesta versió, a veure que tal!
🐟 INGREDIENTS
(per a 2 p)
– 10/15 cues de gamba vermella
– 1 pebrot verd
– 2 cebes mitjanes
– 1 dent d’all
– 2 cullerades de salsa de tomàquet
– Arròs basmati
– Curry (3 cullerades, aproximadament)
– Llet o crema de coco
– Coriandre (opcional)
– Gingebre
– Oli d’oliva
– Llima (opcional)
– Xili vermell (opcional)
– Anacards o cacauets
🍴PAS A PAS
- En un processador piquem l’all, les cebes, el pebrot verd i una mica (poc!) de gingebre. Ho podem fer a mà, però ha de quedar molt petit, que quasi sembli una “massa”. Ho posem a fregir en una paella amb una mica d’oli d’oliva. A aquesta barreja li direm “base”. Opcionalment li podem afegir un xili vermell petit.
- Quan la base estigui daurada, afegim el tomàquet i el curry. Barregem fins que quedi homogeni.
- En una paella a part, fem les gambes fins al 80%, ja que deixarem que s’acabin de fer amb la salsa.
- Afegim les gambes a la paella de la base i remenem una mica tot junt. Si hem posat un xili, el retirem ara.
- Ara ha arribat el moment d’afegir la llet de coco. Nosaltres hi posem uns 400ml (aproximadament) però depèn del dia i de la quantitat de salsa i de picant que vulguem. Recordeu que la llet de coco no només dona un sabor únic i una textura increïble, també és l’encarregada de rebaixar el picant del curry, per tant aneu afegint i provant a poc a poc fins que trobeu el gust ideal per vosaltres!!!
- Ho deixarem a foc baix/mig durant uns 15 minuts aproximadament, que vagi fent xup xup ell sol i agafi consistència
- Emplatem amb arròs, coriandre i fruits secs al gust.
Si teniu qualsevol dubte de com preparar-lo o de canvis d’ingredients, no dubteu en escriure’ns! A casa és un plat estrella i l’hem preparat de moltes formes diferents. Tingueu en compte també, que només canviant les gambes per verdures, pollastre, bou… Podeu preparar curry del que més us agradi!
A gaudir!
🦑
Deixeu un comentari