TURBOT AL FORN AMB SALSA BALANDRA
Hola família!
L’altre dia La Peixatera ens va portar dos turbots petits per fer al forn. Per variar una mica, vam decidir afegir-hi alguna salsa d’acompanyament. Buscant als receptaris, vam trobar la salsa balandra, i la veritat és que ens va sorprendre moltíssim el resultat: està molt bona, i la combinació queda molt bé. De fet, tot i estar preparada amb brou de peix, al Ramon li va agradar tant que vol provar de fer-la amb carn . L’heu feta alguna vegada? Us deixem aquí la recepta que vam seguir. Si la feu, ja compartirem opinions.
🐟 INGREDIENTS
- Turbot. Nosaltres vam cuinar dos petits per a dues persones. En aquest cas, li vam demanar a La Peixatera que ens el preparés per posar al forn directe .
- Patates
- Ceba
- All
- Sal i pebre
- Julivert
Per la salsa:
- 3 llesques de pa fregit
- 1 grapat d’ametlles pelades.
- 1/2 got de vinagre (si el vinagre és suau, podeu afegir-li més. A gustos!)
- 3 cullerots de sopa de brou o caldo de peix
- 2 alls
- Pebre vermell
- Nou moscada (no gaire!)
- Oli d’oliva
🍴PAS A PAS
- Posem al forn, prèviament preescalfat a 180º, la safata amb les patates i la ceba. Mentre es cuinen, salarem el turbot.
- Quan les patates ja estiguin daurades, afegim el turbot. Estigueu atents, perquè trigarà més o menys en funció de la mida de la peça.
SALSA:
- Fregim el pa amb una mica d’oli a una paella.
- Posem al morter les ametlles, el pebre picant, la nou moscada, sal, els dos alls pelats i el pa fregit. Piquem fins a obtenir una textura densa, però “pastosa”.
- En una paella, sofregim la pasta que ens ha quedat. Alhora, anem escalfant el brou/caldo.
- Quan hagi començat a fregir, li donem unes voltes, i afegim el vinagre. Esperem que s’evapori, i aneu barrejant fins a aconseguir una textura més lligada.
- Afegim el brou/caldo, barregem, i deixem coure fins que obtingui una textura de salsa.
Que aprofiti!
Deixeu un comentari