TURBOT AL FORN AMB SALSA BALANDRA

Hola família!

L’altre dia La Peixatera ens va portar dos turbots petits per fer al forn. Per variar una mica, vam decidir afegir-hi alguna salsa d’acompanyament. Buscant als receptaris, vam trobar la salsa balandra, i la veritat és que ens va sorprendre moltíssim el resultat: està molt bona, i la combinació queda molt bé. De fet, tot i estar preparada amb brou de peix, al Ramon li va agradar tant que vol provar de fer-la amb carn . L’heu feta alguna vegada? Us deixem aquí la recepta que vam seguir. Si la feu, ja compartirem opinions. 

🐟 INGREDIENTS

  • Turbot. Nosaltres vam cuinar dos petits per a dues persones. En aquest cas, li vam demanar a La Peixatera que ens el preparés per posar al forn directe . 
  • Patates 
  • Ceba 
  • All 
  • Sal i pebre
  • Julivert

Per la salsa: 

  • 3 llesques de pa fregit
  • 1 grapat d’ametlles pelades.
  • 1/2 got de vinagre (si el vinagre és suau, podeu afegir-li més. A gustos!)
  • 3 cullerots de sopa de brou o caldo de peix
  • 2 alls 
  • Pebre vermell
  • Nou moscada (no gaire!)
  • Oli d’oliva

🍴PAS A PAS

  1. Posem al forn, prèviament preescalfat a 180º, la safata amb les patates i la ceba. Mentre es cuinen, salarem el turbot. 
  2. Quan les patates ja estiguin daurades, afegim el turbot. Estigueu atents, perquè trigarà més o menys en funció de la mida de la peça. 

SALSA: 

  1. Fregim el pa amb una mica d’oli a una paella. 
  2. Posem al morter les ametlles, el pebre picant, la nou moscada, sal, els dos alls pelats i el pa fregit. Piquem fins a obtenir una textura densa, però “pastosa”. 
  3. En una paella, sofregim la pasta que ens ha quedat. Alhora, anem escalfant el brou/caldo. 
  4. Quan hagi començat a fregir, li donem unes voltes, i afegim el vinagre. Esperem que s’evapori, i aneu barrejant fins a aconseguir una textura més lligada. 
  5. Afegim el brou/caldo, barregem, i deixem coure fins que obtingui una textura de salsa. 

Que aprofiti!