Aquesta recepta de pop a la brasa amb llit de patata és un fixe en moltes cartes de restaurant de tapes. Veureu que no és gens complicada, el que sí que cal tenir en compte és la qualitat del producte. Mireu que la patata sigui bona i que el pop, si ja és cuit, sigui d’algun peixater de confiança. Si proveu de fer-ho amb els pops envasats d’alguns supermercats, el resultat no serà del tot satisfactori.

Vigileu que la pota de pop tingui les ventoses ben netes.
Ingredients per a 2 persones (cost aproximat 6€ per cap)
250 grams de pota de pop cuita
0,7 kg patata
50 grams de mantega
sal, oli, pebre i pebre vermell
Elaboració
1. Duem les patates al bull amb aigua i força sal. Un cop cuites, n’extreiem la pell i les triturem juntament amb la mantega. Ha de quedar una textura gomosa, tipus parmentier. Rectifiquem de sal.
2. En una graella marquem el pop prèviament trossejat.
3. Muntem el plat, amb el llit de patata i el pop per sobre. Hi posem un rajolí d’oli, sal, pebre i pebre vermell. Servim al moment.