Plat per excel·lència dels suquets de peix. Té parents com la bullabesa marsellesa. Com tot, per a una bona sarsuela és inestimable un bon peix, i si és d’aquí millor.
Ingredients per a 6 persones (cost aproximat 20€ per cap)
600 grams d’orada
600 grams de rap
350 grams de calamars
6 escamarlans
6 gambes
200 grams cloïsses
24 musclos
200 grams de farina
2 cebes
5 tomàquets madurs
1 got de vi blanc
3 grans d’all
julivert, safrà, pebre, oli i sal.
Elaboració
1. Tallem la orada i el rap a rodanxes d’uns 100 grams cadascuna. Tallem també els calamars en anelles fines. Ho salpebrem, enfarinem i fregim a foc intents fins que tingui un color daurat. Retirem i passem a una cassola de terrissa plana .
2. En la mateixa paella que hem fregit el peix, i amb el mateix oli, hi sofregim la ceba tallada ben fina. Després el tomàquet picat. Quan hagi sofregit hi aboquem el got de vi blanc.
3. Esperem que redueixi el vi. Aleshores hi afegim una mica d’aigua i ho deixem bullir. Ho incorporem a la cassola amb el peix juntament amb els musclos, les cloïsses, les gambes i els escamarlans.
4. Piquem el safrà, el julivert i l’all. Afegim a la preparació i rectifiquem de sal i pebre. Cap al final de la cocció, podem posar-lo al forn per acabar de coure.