Aquesta recepta de rèmol a la taronja és ideal per als que voleu cuinar el peix de forma senzilla, ràpida i original. De fet podeu fer aquesta recepta en qualsevol peix gran de textura ferma (salmó, rap,…) que segur que quedarà bé. L’únic que heu de vigilar és la seva temperatura de cocció, que al ser un peix pla és força ràpida.
El rèmol (rom a terres de l’Ebre) és de forma molt similar al turbot tot i que no t’han arrodonit, més estirat. De gust és també gairebé idèntic, difícil de diferenciar.
Ingredients per a 6 persones (cost aproximat 15€ per cap)
1 rèmol d’uns 2-2,5 kg.
3 taronges
10 avellanes torrades
1 cullerada de mantega
sal i oli
Elaboració
1.Treurem el cap del rèmol i el netejarem (treure ulls i ganya). El passem a una cassola amb una mica d’oli i el couem uns 3 minuts. Posteriorment afegim aigua fins a cobrir i bullim uns 15 minuts.
2.Pelarem una taronja amb un pelador, mirant de treure posteriorment la part blanca de la pela.
3.Tallarem en juliana la pela. De la resta de taronges n’extraiem el suc.
4.Colem el suc així com el fumet. Ho afegim tot en una altra cassola juntament amb la taronja tallada en juliana i una cullerada de mantega. Deixem reduir a la meitat.
5.Precalentem el forn a 220º. Marquem el rèmol amb unes petites incisions per colocar-hi rodelles de taronja i el salem.
6.Reguem el rèmol per sobre amb la preparació de brou i suc de taronja. Fiquem al forn i al cap de 10 minuts afegim l’avellana picada per sobre. En 10-15 minuts més ja estarà llest.