Si cerquem receptes de llenguado les que més resultat trobarem són les que tenen una base en la cuina francesa, com el llenguado a la meuniere. Nosaltres però hem optat per una variant més sana i que se surt del simple llenguado a la planxa. Aquesta recepta de llenguado amb falsa tapenada ens potenciarà la carn fina del llenguado. A més, elaborarem la salsa amb els mateixos ous del llenguado, que ens ajudaran a espessir-la.
Ingredients per a 3 persones (cost aproximat 10€ per cap)
3 llenguados mitjans de costa
200 grams de tomàquet xerri (o un que sigui dolç)
1 dent d’all
1 cullerada d’olivada
1 grapat de pinyons
sal, oli
pasta (per acompanyar)
Elaboració
1.Extraurem els ous dels llenguados, incidint el ganivet en la membrana que el cobreix i mirant d’extreure’l sencer (podeu demanar que us ho faci la peixatera).
2. Una part dels ous (la meitat) els hi treurem la membrana. L’altra part la reservarem sencera.
3. Tallarem els tomàquets xerri per la meitat i conjuntament amb els pinyons i la olivada els confitarem a poc a poc en oli en una paella a foc molt lent uns 30 minuts. El darrer minut hi afegim els ous de llenguado i removem amb energia.
4. Bullirem la pasta que ens faci més gràcia (espaguetis, macarrons,…) i reservarem. Seguidament marcarem els ous sencers del llenguado que teniem reservats i els tallarem a daus.
5.Fem el llenguado a la planxa i muntem el plat. Barregem una part de la salsa amb la pasta i els daus d’ous de llenguado. L’altra part l’afegim persobre el llenguado que ja hem fet a la planxa. Servim.