Aquesta recepta de bonítol és un plat 3b: bo, bonic i barat. I a més molt nutritiu. Si volem potenciar encara més el plat, podem afegir al final de la cocció uns musclos, cloïsses,…
Ingredients per a 4 persones (cost aproximat 5€ per cap)
600 grams de bonitol ja net i desespinat
75 grams de pistatxo
4 patates
4 tomàquets madurs
1 ceba grossa
1 pebrot vermell petit
1 gra d’all
1 got vi blanc
oli d’oliva, julivert, sal i pebre
Elaboració
1. En una cassola baixa, amb força oli, coem la ceba a juliana, el pebrot a daus i els alls picats. Quan sigui cuit, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure fins que estigui confitat. Posteriorment afegim el vi i deixem reduir.
2. Tallem el bonítol a daus de 2 centímetres aproximadament.
3. Pelem i tallem les patates a rodanxes. Afegim les patates al sofregit i les combrim amb aigua. Deixem coure uns 10 minuts.
4. Afegim els daus de bonítol. Fem una picada amb els pistatxos.
5. Passats 15 minuts, afegim la picada de pistatxo. Sacsegem la cassola i ja és a punt per servir.