Per aquesta recepta de ceviche, al menjar-nos cru el lluç és millor que prèviament l’haguem congelat durant almenys 2 dies. Plat especialment indicat com a aperitiu.
Ingredients per a 4 persones (cost aproximat 3€ per cap)
200 grams de lluç completament net
1/2 ceba morada
1/2 mango madur
4 gambes pelades
Suc 2 taronges (preferiblement verdes)
1 bitxo
cilantre
Elaboració
1. Tallem el lluç a bocinets de 1 cm aproximadament. Tallem també la ceba en juliana. Piquem també el bitxo. Ho posem tot en un bol, salem i afegim el suc de taronja. Duem a la nevera aproximadament 1 hora.
2. Passada la hora, afegim el cilantre picat per sobre, el mango tallat a daus i les cues de gamba. Deixem reposar mitja hora més a la nevera. Servim quan el peix i les gambes ja hagin canviat el color. Podem servir amb el cap de les gambes com a decoració.