Aquesta recepta de calamars amb favetes és una adaptació de la recepta de calamars amb pèsols de Fermí Puig. Hem optat per fer-lo amb favetes perquè la cocció és molt similar i perquè si emprem favetes en conserva (en oli extra verge), el resultat també és excel·lent i per tant es pot fer durant tot l’any.
Com la majoria de receptes que pengem, aquesta és ben senzilla d’elaborar i a més no cal estar-hi molt a sobre. Afegim tots els ingredients a la cassola i llestos.
Ingredients per a 4 persones (cost aproximat 8€ per cap)
6 calamarsets (d’un pam més o menys)
400 grams de favetes pelades
500 grams de patata quenebeq
1 ceba
1 copa de vi blanc
sal, oli, safrà i llorer
Elaboració
1.Tallarem la ceba a daus, no cal que siguin molt petits.
2. El mateix farem amb les patates. Sobretot, és important que la patata sigui de la varietat quenebec, que aguanta molt bé els guisats. Un altre tipus de patata se’ns desfarà.
3.Amb els calamars ja nets, els tallarem a rodanxes gruixudes i els durem a la cassola. Afegim la ceba i la patata.
4.Salpebrem, afegim el safrà, la fulla de llaurer, el vi i duem a cocció mitjana amb la tapa posada. En cas que utilitzem favetes tendres fresques, les afegim quan la patata és a mitja cocció. Si són favetes en conserva, les afegim al final, 5 minuts abans d’acabar la cocció.
5.Un cop la patata ja és cuita (la punxem), el plat és acabat.