Gyozas de llagostí casolanes

Família! Avui us compartim la recepta per preparar gyozas de llagostí 100% casolanes! En aquest cas les hem fet de llagostí, però també les podeu preparar amb pollastre!

Queden BONÍSSIMES!!! Són entretingudes de fer, però si us agrada embrutar-vos les mans, apunteu-vos aquesta recepta!!!!  Això sí, si us animeu a fer-ne, us recomanem fer-ne de més i congelar-les!!

Ingredients (per 40 gyozas)

Pel farcit:

  • 400/500gr de llagostí
  • 1 manat d’alls tendres (inclosa la part de la fulla)
  • Mitja ceba dolça
  • 5 pastanagues (no eren gaire grans)
  • 10-12 xampinyons
  • Julivert fresc
  • Coriandre fresc
  • Gingebre fresc ratllat (una cullerada)
  • Salsa de soja
  • Oli de sèsam
  • Xili vermell (si us agrada el toc picant)

Per la massa:

  • 400 gr de farina
  • 200 gr d’aigua
  • Una cullerada de sal
  • Maizena (per Juan estigui feta, evitar que s’enganxin entre elles)
gyozas

Per fer la massa, només heu de barrejar la farina, l’aigua, i la sal, i amassar fins a obtenir una massa consistent, però elàstica. La deixeu reposar 30’ a la nevera i ja estarà llesta. Aquesta vegada hem fet servir una màquina per fer pasta, i un got per fer la forma rodona!

Nosaltres triturem les verdures amb el robot, i els llagostins a mà.

Per tancar-les us recomanem mullar-les amb aigua amb un dit per la part superior, la que s’enganxa!

Escalfeu bé oli de sèsam a la paella, i poseu les gyozas durant 4-5’ minuts a foc mig-fort. Quan ja estiguin ben marcades, afegiu un dit d’aigua, pugeu el foc al màxim, i tapeu perquè es facin al vapor. Així unes tres vegades (la tercera tanda la fem sense tapar!).

Si o si, les heu d’acompanyar amb una bona salsa. La nostra recomanació, amb ingredients que ja teniu a mà d’aquesta recepta, és una salsa feta amb un bon raig de soja, una cullerada d’oli de sèsam, una mica de xili vermell, coriandre, julivert, una cullerada de maizena, sèsam, mitja cullerada de gingebre i un raig de suc de llimona.

Ja us hem avisat que era una recepta d’embrutar-se una mica, però de veritat que val molt la pena! I al poder substituir la proteïna, en podeu fer diferents i congelar. Per què ja que us poseu a fer-les, de veritat, feu-nos cas i feu-ne de més!

A gaudir, família!!!