Plat d’arròs delicat i per menjar a mode de degustació, ja que la gràcia és no fer-ne gran quantitat per a que l’arròs quedi ben ressec. Per a què el resultat final doni una fina capa d’arròs cruixent, és important que a l’hora de fer el sofregit hi afegim força oli.
Ingredients per a 4 persones (cost aproximat 10€ per cap)
0.4 kg de gamba vermella
mig kg de calamarsets
500 grams d’arròs (o fins a cobrir la paella)
mitja ceba
2 cullerades de tomàquet fregit
1 l. de brou de peix
oli, sal
Elaboració
1. Piquem la ceba i l’all. Posem a sofregir en abundant oli. Un cop tinguem la ceba translúcida, hi afegim el tomàquet.
2. Un cop tinguem lligat el tomàquet i la ceba, afegim l’arròs en una quantitat que cobreixi tota la paella, tal i com es pot apreciar a la foto.
3. Seguidament hi afegim els calamarsets ja nets i trossejats.
4. Seguidament afegim el brou (que podem fer només amb el cap de les gambes). Duem al forn a màxima temperatura.
5. Deixem al forn fins que veiem que l’arròs és cuit. Tanquem el forn i hi afegim les cues de gamba ja pelada. Deixem reposar 5 minuts i servim.