ARRÒS NEGRE AMB XIPIRONS
Hola, família!
Avui us portem una RECEPTA amb majúscules: arròs negre amb xipironets!
Sempre que l’àvia ens preparava arrossos pensàvem en provar de fer-ne, però ens feia una mica de por, la veritat Cuinar arrossos sempre fa respecte, però us prometem que aquesta recepta és súper fàcil!
🐟 INGREDIENTS
(per a 2-3 persones)
- 500 gr de xipironets
- 120 gr d’arròs
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- ½ pebrot vermell
- ½ pebrot verd
- 1 tomàquet
- 1L (aprox) de fumet
- 2 bossetes de tinta
- Sal i pebre
🍴PAS A PAS
- Tallem a dauets petits la ceba, els alls i els dos pebrots. Posem la paella al foc i sofregim.
- A l’hora, posem a calentar el fumet. No ha d’arribar a bullir, però sí que ha d’estar calent per quan l’afegim a l’arròs.
- Quan les verdures estiguin fetes, les apartem al voltant de la paella i afegim els xipironets. Els sofregim durant tres-quatre minuts. Afegim sal i pebre.
- Afegim el tomàquet (rallat o triturat), i ho cuinem tot junt durant tres minuts més.
- Afegim l’arròs, distribuint-lo per tota la paella, i el barrejem amb les verdures i els xipironets.
- Afegim els sobres de tinta, i poc a poc anem incorporant el fumet. Nosaltres hi vam posar dues cullerades de sopa, i quan ja s’havia absorvit, li vam anar afegint a poc a poc.
- Aquí arriba el moment més temut: a partir d’ara no es pot tocar l’arròs. Si s’ha de barrejar, ho farem movent la paella pels mànecs. (L’àvia diu que aquest és el secret de l’arròs, nosaltres li fem cas!)
- Deixem coure a foc mig durant uns quinze minuts. Quan estigui fet, el tapem amb un drap i el deixem reposar deu minuts mínim. Podem acompanyar-lo amb llimona i allioli, això al gust de cadascú!
A gaudir!
🦑
Deixeu un comentari