Ingredients per a 4 persones (cost aproximat 8€ per cap)
Ingredients per al brou :
1 l. d’aigua, mitja ceba, 2 dents d’all, closques de galera, oli i sal.
Ingredients per a l’arròs:
1 kg. galeres pelades, 1 pota de pop d’uns 250 grams, 250 grams d’arròs, mitja ceba, 2 tomàquets madurs, 1 dent d’all, oli i sal.
Elaboració
Pelem les galeres per extreure’n la carn. Per fer-ho les retallem amb unes tisores pels costats. Si volem facilitar-ho, les podem mig congelar prèviament, ens resultarà més senzill.
Preparem el brou amb tots els ingredients en una cassola i els enrossim fins que agafin color. Afegim aigua freda i posem a bullir. Retirem al cap d’uns 30 minuts.
En una paella afegim el tomàquet, la ceba i l’all ja picats juntament amb l’oli i confitem.
Un cop estigui el sofregit preparat, afegim el pop tallat a rodelles i l’arròs i pugem el foc. En dos minuts afegim el brou (ja calent).
Coem l’arròs uns 12 minuts o fins que veiem que és al punt. Podem acabar-lo al forn. Els darrers dos minuts de cocció hi afegim la carn de les galeres per sobre. Servim.
1 Comentario. Leave new
Avui l’he fet, però en versió caldosa. Us he copiat la idea de semicongelar les galeres per a treure’n la carn. molt bona idea.
Gràcies!